Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Deze beenham uit de oven is een super makkelijk gerecht en ook nog een super makkelijk om te maken. We kennen natuurlijk allemaal wel de honing mosterd beenham uit de oven. Deze ham is gemarineerd met ketjap manis, komijnzaad en paprikapoeder en daardoor krijg je een zoete, licht pittige en nootachtig smaak en dat is echt een top combinatie.
Ovengerecht
Het makkelijke aan deze ham is dat je hem bereidt in de oven. Waardoor het ook een makkelijk gerecht is als je visite krijgt of met kerst. Het enige wat je hoeft te doen is de beenham marineren en ongeveer een uur voordat je aan tafel wil zet je hem in de oven.
Zorg wel dat je een thermometer heb, zo kan je de kerntemperatuur meten en wordt je ham perfect. Heb je ham over, dan is het heerlijk op broodje.
Beenham uit de oven
Porties: 1
Ingrediënten
- 1 beenham van ongeveer 7 ons
- 2 el neutrale olie ik gebruik arachideolie
- 1 el ketjap manis
- ¼ tl komijnpoeder
- ½ tl paprikapoeder
- 2 tl bruine suiker
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Doe alle ingrediënten (behalve de ham) in een ovenschaal en meng. Doe de ham erbij en wrijf goed in met de marinade. Dek de ham af en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Dan kan je marinade er goed intrekken. Heb je hier geen tijd voor, laat het dan achterwege de ham smaak dan namelijk ook prima.
- Doe de thermometer in het dikste stuk van de ham. Als de kerntemperatuur 65 graden is dan is de ham goed. Dit zal ongeveer een uurtje duren.