Beenham uit de oven

Beenham uit de oven
Deze beenham is superlekker en niet zoals je zo vaak niet met een honing mosterd marinade. De beenham is gemarineerd met ketjap manis, komijnzaad en paprikapoeder en daardoor krijg je een zoete, licht pittige en nootachtig smaak en dat is echt een top combinatie. Koop voor dit recept een beenham naturel.

Zorg wel dat je een thermometer heb, zo kan je de kerntemperatuur meten en wordt je ham perfect. Heb je leftovers, dan is het heerlijk op brood of je maak er dit recept mee.
Beenham uit de oven
Course: Laatste berichtenPortie
1
Ingredients
! beenham van ongeveer 7 ons
2 el neutrale olie
1 el ketjap manis
1/4 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
2 tl bruine bastardsuiker
peper en zout
Directions
- Doe alle ingrediënten (behalve de ham) in een ovenschaal en meng. Doe de ham erbij en wrijf goed in met de marinade. Dek de ham af en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Dan kan je marinade er goed intrekken. Heb je hier geen tijd voor dan laat je het achterwegen de ham smaak dan namelijk ook prima.
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de thermometer in het dikste stuk van de ham. Als de kerntemperatuur 65 graden is dan is de ham goed. Dit zal ongeveer een uurtje duren.