Bietencarpaccio met geitenkaas

Bietencarpaccio met geitenkaas
Bietencarpaccio met geitenkaas

Bietencarpaccio met geitenkaas

Bieten zijn er in verschillende soorten en ze smaken echt allemaal anders. Ik gebruik voor de bietencarpaccio de rode biet, dit is de bekendste en ligt ook gewoon in de supermarkt. En ik gebruik de chioggia biet deze is zoeter dan de rode biet en zeker de moeite om eens te proberen. Alleen is deze biet niet zo makkelijk verkrijgbaar bij de supermarkt ik koop deze bij crisp. Maar je kan de bietencarpaccio natuurlijk ook gewoon alleen met de rode biet maken.


Liever een ander vegetarisch gerecht, probeer dan eens:


Bietencarpaccio met geitenkaas

Course: Laatste berichten
Porties

2

Wat heb je nodig.

  • 500 gr bieten

  • 200 gr geitenkaas

  • basalmico creme

  • peterselie (optioneel)

Hoe maak je het.

  • Kook de bieten gaar. Ik gebruik rode biet en chioggia.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij ze met een mandoline in plakjes. Heb je geen mandoline snij dan met een mes zo fijn mogelijk.
  • Leg de plakjes op een bord en de geitenkaas plakken eroverheen.
  • Zet 10 minuten in de oven. Zodat de geitenkaas wat zachter wordt en de bieten weer lauwwarm.
  • Breng op smaak met peper en zout, balsamico creme erover en garneer met peterselie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.