Bruschetta met courgette en geitenkaas

Bruschetta met courgette en geitenkaas

Bruschetta met courgette en geitenkaas

Bruschetta kan echt overal bij. Lekker bij een kop soep, maar gaat ook goed op een borrelplank en wat dacht je als lunch. Je kan hier heel goed oud stokbrood voor gebruiken zodat je dit niet weg hoeft te gooien en dat geldt ook voor het beleg. Ik had nog wat geitenkaas en een halve courgette en zo is deze bruschetta ontstaan.

Bruschetta met courgette en geitenkaas

Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dit kunnen ook crostini’s zijn. Ik heb namelijk geen idee wat het verschil is tussen een crostini en bruschetta. Ik mijn beleving is het allemaal geroosterd brood met beleg. Maar zo simpel zal het vast niet zijn.

Bruschetta met courgette en geitenkaas

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Porties: 6

Ingredi├źnten

  • 1 stokbrood
  • 1 el neutrale olie
  • ┬Ż courgette
  • 100 gr geitenkaas
  • 100 gr ricotta
  • 1 el honing en extra voor over de broodjes
  • 25 gr noten

Instructies

  • Snij de stokbrood in plakken en smeer beide kanten in met neutrale olie. Rooster ze aan beide kanten 5 minuten in de oven. De ene oven gaat sneller dan de andere dus hou het in de gaten. Zorg dat ze goudbruin zijn.
  • Meng de geitenkaas met de ricotta en 1 el honing. Rooster de noten in een koekenpan en snij ze grof. Snij de courgette in plakjes en grill in een grillpan.
  • Haal de broodjes uit de oven en laat even afkoelen. Smeer ze in met het geitenkaasmengsel, courgette, nootjes en maak af met wat honing.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept