Eiwrap met zalm en mierikswortelcreme

Eiwrap met gerookte zalm en mierikswortelcreme
Eiwrap met gerookte zalm en mierikswortelcreme

Heb je ook weleens geen trek ik een gewone lunch? En dan bedoel ik brood met kaas of ander beleg. Meestal is het hier kaas want dat is mij favoriet en dit lust ik eigenlijk altijd wel. Maar soms wil je wat anders en dan is deze eiwrap met zalm en mierikswortelcreme echt een ideale vervanging.

Ik beleg hem met de lekkere mierikswortelcreme en gerookte zalm, maar er zijn heel veel mogelijkheden.

Mierikswortel

Mierikswortel kan je vers kopen, maar dit is niet makkelijk verkrijgbaar. De meeste kans maak je bij de groenteboer. In de supermarkt zal je hem denk niet zo gauw vinden. De mierikswortel koop ik in een potje.

Dit is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, De smaak van mierikswortel lijkt het meest op mosterd en radijs. Het past goed bij vis, maar ook zeker bij vlees. Het is fris en zeker eens het proberen waard.

Eiwrap met gerookte zalm en mierikswortelcreme
Eiwrap met gerookte zalm en mierikswortelcreme

Eiwrap met zalm en mierikswortelcreme

Een eiwrap is heerlijk als lunch en om hapjes te maken. Het is snel gemaakt en weer eens wat anders dan de wraps uit een pakje. Iedereen heeft ook meestal wel eieren in huis. De eiwrap heb ik wat dikker gemaakt zodat je ook echt een hapje heb, en niet zo’n dun rolletje. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak en als je een dunnere versie beter vind, ik zeg gewoon doen dan. Probeer ook lekker deze versie eiwrap met zalm en mierikswortelcreme.

Ook lekker om te maken eiersalade.

Eiwrap met zalm en mierikwortelcreme

Course: hapje, lunchDifficulty: makkelijk
Servings

10

servings
Bereidingstijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingredients

  • 4 eieren

  • 2 el mascarpone

  • 2 tl mierikwortel

  • sap van een halve citroen

  • 2 tl bieslook

  • 100 gr gerookte zalm

  • 2 tl kappertjes

  • 2 tl peterselie fijn gehakt

  • peper

  • zout

Directions

  • Kluts de eieren en bak deze. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Meng mascarpone, mierikswortel, citroensap, bieslook, peper en zout.
  • Smeer het ei in met het mengsel, hierop komt de zalm en dan de kappertjes.
  • Rol op en steek er alvast prikkers in. Snij in porties. Strooi er wat peterselie over.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *