Frambozen cheesecake

Cheesecake
Cheesecake is echt wel een van mijn favorieten en de frambozen cheesecake vind ik dan weer heerlijk in de zomer. In de winter pas ik me aan en maak ik liever iets met chocolade en karamel. Het is niet dat ik dit in de zomer niet lust hoor, welnee dan gaat het er ook gewoon in.
Deze cheesecake ik leuk om te maken en kan eigenlijk niet mislukken. Je heb er geen oven voor nodig dus dat scheelt stress. Je kan bij dit recept ook makkelijk ander fruit nemen. Hou je meer van aardbeien of blauwe bessen gebruik die dan lekker. De combi van de knapperige bodem met de heerlijke zachte vulling is echt heerlijk. Ga lekker aan de slag met deze cheesecake en geniet van het resultaat.
Frambozen cheesecake
Course: Zoet8
Ingredients
200 gr bevroren frambozen
250 ml water
2 blaadjes gelatine
200 gr maria kaakjes
150 gr roomboter
50 gr suiker
250 ml slagroom
400 gr roomkaas (ik gebruik philadelphia)
200 gr kwark of dikke yoghurt
100 gr verse frambozen
Directions
- Leg de gelatine blaadjes in koud water.
- Meng 150 gr frambozen met het water en breng dit aan de kook. Laat voor 10 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en voeg de blaadjes gelatine toe. Wil je geen pitjes zeef het mengsel dan eerst en voeg dan pas de gelatine toe. Laat dit even een paar minuten zachtjes doorkoken. Zet even apart zodat het een beetje kan afkoelen.
- Vet een bakblik in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Maal de maria kaakjes in een blender of keukenmachine fijn tot kruimels.
- Smelt de roomboter in een pannetje. Meng de roomboter met de maria kaakjes en stort dit op de bodem van het bakblik.
- Klop de slagroom stijf. Meng dit met de roomkaas en kwark.
- Neem de 50 gr bevroren frambozen (mogen ook ontdooid zijn) en meng met 1 el water. Pureer dit met de staafmixer. Meng dit door het roomkaasmengsel.
- Giet het mengsel op de maria kaakjes bodem.
- Giet hierop de frambozensiroop met gelatine mengsel.
- De frambozen cheesecake moet minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer met de verse frambozen