Gebakken gnocchi met spinazie en feta

Gebakken gnocchi met spinazie en feta

Gnocchi

Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappelen en meel. Ik bak de gnocchi dus altijd en de gekookte eet ik nooit. Waarom, tja ik vind de gebakken gewoon het lekkerst. Die heerlijke deegkussentjes met de knapperige buitenkant is gewoon zo lekker. Het is ook een supersnel recept en staat binnen 20 minuten op tafel.

Gebakken gnocchi met spinazie en feta

Vegetarisch

In dit gerecht combineer ik de gebakken gnocchi met spinazie en feta en voeg er geen vlees aan toe. Ik probeer wat bewuster te eten en hebben dan ook 1 tot 2 keer per week een vleesloze dag. Voeg lekker veel groenten toe en je heb een lekker en gezond gerecht. Je mist in dit gerecht ook zeker het vlees niet.

Gebakken gnocchi met spinazie en feta

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gr gnocchi
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui fijn gesneden
  • 5 kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 2 el creme fraiche
  • 100 gr feta
  • tl komijnzaad gemalen
  • ¼ tl chilipoeder
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bak de gnocchi in een koekenpan en als ze bruin worden kunnen ze uit de pan. Zet ze even apart.
  • Bak de pijnboompitten aan in de koekenpan. Dan kan de u en knoflook in de koekenpan. Als dit wat zachter geworden is kunnen de champignons erbij. Laat dit even bakken.
  • Voeg de komijnzaad, chillipoeder, peper en zout toe.
  • Bak de spinazie mee. Als de spinazie geslonken is kan de creme fraiche erbij.
  • Doe de gnocchi weer terug in de pan en bak even mee.
  • Brokkel de feta erover
  • Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept