Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Geitenkaasmousse met zoetzure groenten
Geitenkaasmousse is een fijne lunch, en kan ook heel goed tijdens de paasbrunch bijvoorbeeld. Het leuke van dit gerechtje is dat het super makkelijk is om te maken en je kan het van te voren bereiden. Daarom is dit ook zo leuk om te maken voor je gasten. Het staat binnen 10 minuten op tafel en jij hebt alle tijd voor je visite.
Ik gebruik voor de mousse deze geitenkaas dat is zachte geitenkaas naturel.
Het gerecht is vegetarisch, maar hou je van een stukje vlees dan kan er heel goed wat rauwe ham bij. Ik mis het vlees in dit gerecht niet en wil ook graag wat minder vlees eten dus ik vind het prima zo.

De geitenkaasmousse serveer je met een stukje stokbrood of crackertjes. Als je echt uit wil pakken bak je er zelf brood bij, je kan er bijvoorbeeld een Ciabatta bij maken.
Geitenkaasmousse met zoetzure groenten
Course: Lunch, VoorgerechtDifficulty: Makkelijk2
10
minutes15
minutesGeitenkaasmousse met zoetzure groenten
Ingredients
100 gr geitenkaas
75 gr slagroom
1 wortel
1/2 komkommer
honing
1 el pistachenoten
100 ml water
100 ml appelazijn
1,5 el suiker
Directions
- Meng water, appelzijn en suiker.
- Schil met een dunschiller linten van de wortel en komkommer en voeg toe aan het azijn mengsel.
- Sla de slagroom stijf en meng daarna de geitenkaas erdoor.
- Rooster de pistachenootjes in een koekenpan
- Leg de zoetzure groenten op een bord, maak canules van de geitenkaasmousse en leg ie op de groenten. Drizzel er een beetje honing over de strooi de pistachenootjes erover.