Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Geitenkaasmousse met zoet-zure groenten
Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Geitenkaasmousse is een fijne lunch, en kan ook heel goed tijdens de paasbrunch bijvoorbeeld. Het leuke van dit gerechtje is dat het super makkelijk is om te maken en je kan het van te voren bereiden. Daarom is dit ook zo leuk om te maken voor je gasten. Het staat binnen 10 minuten op tafel en jij hebt alle tijd voor je visite.

Ik gebruik voor de mousse deze geitenkaas dat is zachte geitenkaas naturel.

Het gerecht is vegetarisch, maar hou je van een stukje vlees dan kan er heel goed wat rauwe ham bij. Ik mis het vlees in dit gerecht niet en wil ook graag wat minder vlees eten dus ik vind het prima zo.

Geitenkaasmousse met zoet-zure groenten
Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

De geitenkaasmousse serveer je met een stukje stokbrood of crackertjes. Als je echt uit wil pakken bak je er zelf brood bij, je kan er bijvoorbeeld een Ciabatta bij maken.

Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Course: Lunch, VoorgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

2

Bereidingtijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Geitenkaasmousse met zoetzure groenten

Ingredients

  • 100 gr geitenkaas

  • 75 gr slagroom

  • 1 wortel

  • 1/2 komkommer

  • honing

  • 1 el pistachenoten

  • 100 ml water

  • 100 ml appelazijn

  • 1,5 el suiker

Directions

  • Meng water, appelzijn en suiker.
  • Schil met een dunschiller linten van de wortel en komkommer en voeg toe aan het azijn mengsel.
  • Sla de slagroom stijf en meng daarna de geitenkaas erdoor.
  • Rooster de pistachenootjes in een koekenpan
  • Leg de zoetzure groenten op een bord, maak canules van de geitenkaasmousse en leg ie op de groenten. Drizzel er een beetje honing over de strooi de pistachenootjes erover.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *