Gezondere kip kerriesalade

Gezondere kip kerriesalade
Kip kerriesalade ben ik altijd al gek op geweest, en die uit de supermarkt vind ik ook gewoon lekker. Maar ja die is niet zo heel gezond en eet ik dan ook maar niet te vaak. Dus de hoogste tijd om een gezondere versie te maken.
Voor mij is het belangrijk dat er niet teveel zout in zit en het mag ook wat minder mayonaise achtig zijn. En wat natuurlijk ook een voordeel is dat je er een lekker gevulde salade van kan maken door er wat meer kip aan toe te voegen dan in de supermarkt. Ananas wil ik er zeker niet in hou hier helemaal niet van, tenminste wel van ananas maar niet in een salade. Maar hou jij hier wel van doe dan lekker je ding.
Kip koop ik bij crisp of de poelier zodat ik zeker weet dat ik goede kip heb en geen plofkip.

Ook lekker om zelf te maken eiersalade.

Gezondere kip kerriesalade
Ingrediƫnten
- 200 gr kippendijen
- 4 el yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- 1 tl mosterd
- 1 kippenbouillonblokje
Instructies
- Kook de kip met het bouillonblokje in 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Meng, yoghurt, mayonaise, kerrieopoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en mosterd. Snij de kip in kleine stukjes en voeg aan het mengsel met 1 el bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Lekker op een broodje met rauwkost.