Groenten quiche

Groenten quiche
Dit is het ideale recept om restjes op te maken. In dit groenten quiche recept gebruik ik courgette, wortel en champignons, maar kijk eens in je koelkast en als daar aubergine of prei ligt past dat er ook heel goed in.
Bloem en eieren heb sowieso altijd in huis en dan is deze quiche zo gemaakt.

Vleesloze dag
Ik probeer elke week minimaal 1 of 2 geen vlees te eten. In eerste instantie, omdat ik heel veel van dieren hou, maar ze toch blijf eten. Als ik vlees eet is dit dan ook goed biologisch vlees en niet te grote stukken. Goed vlees is veel lekkerder en van die enorme lappen heb je helemaal niet nodig.
De dagen dat ik geen vlees eet, eet ik deze groenten quiche of in ieder geval iets met veel groenten en geloof mij dan mis je echt geen vlees.
Groenten quiche
Porties: 4
Ingrediënten
Deeg
- 250 gr bloem
- 125 gr roomboter (koud)
- ½ tl zout
- 1 ei
Vulling
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 8 champignons
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 125 gr creme fraiche
- 4 eieren
- 75 gr geraspte kaas
- ¼ nootmuskaat
- peper
- zout
Instructies
- Meng roomboter, bloem en zout totdat er een kruim ontstaat. Voeg dan het ei toe en meng tot een mooi deeg. Wikkel het in huishoudfolie en leg voor 30 minuten in de koelkast.
- Snij de ui en knoflook en bak deze in de koekenpan. Snij de courgette, winterpeen en champignons en voeg toe bak alles voor 10 minuten. Voeg paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Meng in een kom de eieren, creme fraiche, kaas, nootmuskaat, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en bekleed hier het bakblik mee. Ik gebruik een bakblik van 24 cm. Prik gaatjes in de boven en bak voor 15 minuten op 220 graden.
- Voeg de groenten bij het eimengsel en meng goed. Haal de bodem uit de oven en voeg het mengsel toe. Bak dit voor 30 minuten in de oven. Prik erven in met een vork om te kijken pf het goed gaar is zet het anders nog even terug in de oven.