Hammousse soesjes

Hammousse soesjes
Deze hartige soesjes zijn een lekker hapje bij de borrel of als amuse bij een etentje. Het is makkelijk van re voren klaar te maken en helemaal niet moeilijk. Het is weet eens een ander hapje als anders. Jaren geleden kocht ik vaak hammousse in de supermarkt en ook bij de slager, maar weet niet of dit eigenlijk nog wel te koop is. Deze versie maak je makkelijk zelf en is veel lekkerder. Zeker ook lekker op een toastje of op de boterham.

Hammousse soesjes
Course: Laatste berichtenPorties
10
Ingredients
150 gr ham
2 el mayonaise
2 el zure room
1 tl mosterd
- Voor de soezen
50 gr boter
50 ml melk
50 gr bloem
50 ml water
2 eieren
zout
Directions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Soezen
- Breng de melk, boter en water aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem erdoor. Zet terug op het vuur en gaar de bloem. Haal weer van het vuur en meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Doe alles in een spuitzak en spuit kleine bolletje op een bakplaat.
- Bak ze 20 a 25 minuten en laat even afkoelen. Snij ze dan doormidden.
- Hammousse
- Doe de ham, zure room, mayonaise en mosterd in de keukenmachine. Doe in de spuitzak. Spuit de soesjes met de hammousse. Bewaar in de koelkast tot gebruik.