Hartige kerstkrans

Hartige kerstkrans
We zijn allemaal bekend met de klassieke hartige kerststaaf, gevuld met gehakt. Maar wat dacht je van een heerlijke kerstkrans gevuld met geitenkaas, appelstroop en knapperige macadamianoten? Met slechts een paar ingrediënten tover je een smaakvolle traktatie op tafel.

Bereiding van de hartige kerstkrans
Het is altijd leuk om je gasten te verwelkomen met een smakelijk hapje tijdens de kerst. Met deze hartige kerstkrans en een goede borrel erbij is de ontvangst meteen geslaagd.
Het recept voor deze kerstkrans is verrassend eenvoudig. Je begint met het snijden van punten vanuit het midden van het deeg, wat gemakkelijk te doen is. Vervolgens vul je de punten met een heerlijke mix van romige geitenkaas, zoete appelstroop en de knapperige textuur van macadamianoten. Eenmaal gebakken, zorgt dit smakelijke hapje voor een feestelijke sfeer op elke kersttafel.
Geitenkaas, een ware delicatesse
Geitenkaas behoort absoluut tot mijn favoriete kazen. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat feta en burrata ook hoog op mijn lijst staan, afhankelijk van mijn stemming en cravings op dat moment. Het draait allemaal om het juiste moment en waar ik op dat specifieke ogenblik zin in heb. Hoe dan ook, ik ben onbetwistbaar een fervent kaasliefhebber.
Een combinatie die ik echt niet kan weerstaan, is die van geitenkaas en appelstroop. Voor dit recept kies ik bewust voor geitenkaas met een stevige korst. Deze variant is iets harder en heeft een intensere smaak. Deze eigenschappen komen helemaal tot hun recht wanneer de kaas warm wordt. Het resultaat? Een ware smaaksensatie die moeilijk te weerstaan is.
Hartige kerstkrans
Ingredients
- 1 rol bladerdeeg
- 2 el appelstroop
- 150 gr geitenkaas
- 50 gr macadamianoten gehakt ongezouten
- 1 ei losgeklopt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd een vierkant uit de rol bladerdeeg en leg het op bakpapier. Snijd de hoeken eraf en bepaal het midden. Het is handig om er een bordje op te leggen en dit wat aan te drukken. Snij vanuit het midden 8 puntjes.
- Smeer het bladerdeeg in met appelstroop, begin een klein stukje van de rand af.
- Leg de geitenkaas op de appelstroop en bestrooi het geheel met de gehakte macadamianoten.
- Vouw de puntjes van het bladerdeeg terug over de vulling en duw de buitenste rand ook iets omhoog.
- Klop het ei los en bestrijk de krans ermee.
- Bak de krans gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven, tot deze gaar is.