Hartige kerstkrans

Hartige kerstkrans

We kennen allemaal wel de hartige kerststaaf, die is dan gevuld met gehakt. Deze kerstkrans is gevuld met geitenkaas, appelstroop en macadamianoten. Super weinig ingrediënten en boordevol smaak.

Hartige kerstkrans

Het is natuurlijk altijd leuk om je kerstvisite te verwelkomen met een lekker hapje. Borrel erbij en de binnenkomst zit wel goed.

Deze kerstkrans is zeker wel makkelijk om te maken, je moet alleen vanuit het midden punten snijden, maar dit is heel goed te doen.

Hartige kerstkrans

Geitenkaas

Geitenkaas is echt wel een favoriete kaas van mij. Al moet er ook eerlijk bij bekennen vraag je me dat van feta of burrata dan zeg ik ook dat die favoriet zijn. Het is ook een beetje het moment en waar heb ik op dit moment trek in. Maar ik ben zeker een grote kaasliefhebber.

Geitenkaas en appelstroop is echt een topcombinatie. Ik gebruik voor dit recept geitenkaas met een hardere korst. Deze is wat harder en er zit wat meer smaak aan, ik vind dat lekker omdat de kaas warm wordt.

Hartige kerstkrans

Voorbereidingstijd16 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd36 min
Gang: Borrelhapje

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 el appelstroop
  • 200 gr geitenkaas
  • 50 gr macadamianoten gehakt ongezouten
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij van de rol bladerdeeg een vierkant. Leg het op bakpapier. Snij de hoeken ervanaf. Bepaal waar het midden is. Snij er puntje van tot halverwege de rand. Daar komt namelijk de vulling.
  • Smeer het bladerdeeg in met appelstroop, een klein stukje van de rand af. Leg daar de geitenkaas op en top af met de macadamianoten. Sla nu de puntjes terug over de vulling heen. Duw de buitenste rand ook wat naar boven.
  • Klop het ei los en smeer daar de krans mee in. Bak in 20 minuten in een voorverwarmde oven gaar,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept