Kerststol -krentenbrood

Kerststol – krentenbrood
Bij kerst hoort een kerststol tenminste dat vind ik dan. Ik maak elk jaar dit brood en ook heel vaak door het jaar heen want het kan natuurlijk altijd. Deze kerststol is met amandelspijs, maar hou je hier niet van dat laat je het eruit. Ik kan me niet voorstellen dat je geen spijs lust, maar uit ervaring weet ik dat er heel veel mensen zijn die dit echt niet lusten. Voor de noten gebruik ik pecannoten, hazelnoten en amandelen, maar ook hierbij geld neem wat je lekker vind. Hoeft ook geen gemengde noten kan ook heel goed 1 soort.
Kerststol -krentenbrood
Kleine broden
2
Ingredients
350 gr bloem
7 gr gedroogde gist
2 eieren
40 gr suiker
7 gr zout
60 gr roomboter
80 ml melk
80 ml water
200 gr blanke rozijnen
70 gr gemengde noten (grof gehakt)
200 gr amandelspijs
rasp van 1 citroen
poedersuiker
Directions
- Meng bloem, gist, 1 ei, suiker, roomboter, rasp van de citroen, melk en water in de keukenmachine. Terwijl het mengt voeg je de zout toe. Kneed het tot een soepel deeg. Als je het deeg uit elkaar trekt moet er een vliesje ontstaan, gebeurt dit niet kneed dan nog even door.
- Haal het deeg uit de kom en kneed de rozijnen en noten er met de hand door. Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en laat afgedekt voor een uur rijzen. Wil je 1 groot brood dat verdeel je her deeg niet.
- Verdeel het spijs in 2 gelijke stukken en rol uit. Neem het deeg en rol uit tot een rechthoekige plak. Leg hier het prijs op en vouw dicht en druk de randen dicht. Laat dit afgeeft op de bakplaat een half uur rijzen.
- Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden.
- Bak de broden 30 tot 35 minuten en uit de oven bestrooi je ze met poedersuiker.