Klassieke bolognesesaus

Klassieke bolognesesaus

Deze klassieke bolognesesaus blijft altijd lekker, het enige wat wat je nodig hebt is tijd. Het moet echt een tijd pruttelen zo krijg je namelijk de lekkerste bolognesesaus.

Bolognesesaus

De officele naam is ragu alla bolognese. Je maakt het met verse ingrediënten zoals bleekselderij, wortel, ui en gehakt en je moet er echt wat tijd voor reserveren. De saus wordt namelijk het allerlekkerst als je het lang laat pruttelen. Ik laat het meestal 6 uur garen, maar hoe langer hoe lekkerder het wordt. Maar het mag natuurlijk niet droogkoken en daardoor moet je af en toe kijken hoe het gaat. Ik heb een fijne braadpan waar de deksel goed op sluit dus dan gebeurt dit niet zo gauw.

Pasta bolognese

Pasta

Deze saus eet ik meestal met spaghetti. Maar als ik lasagne maak dan gebruik ik ook altijd deze saus als basis. Laat je het gehakt weg dan heb je een prima basis tomatensaus voor over de pizza, pasta amatriciana of puttanesca.

Pasta bolognese

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd6 uur
Totale tijd6 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingredients

  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 ui
  • 1 wortel (of 2 kleine)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ el suiker

Instructions

  • Snij de spek in blokjes en bak in een braadpan. Als de spek knapperig is voeg je het gehakt toe en bak deze rul.
  • Schil ondertussen de ui en snij in grove stukken, doe dit ook met de wortel, bleekselderij en knoflook. Doe het in een hakmolen of keukenmachine en maal het fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 minuten mee.
  • Voeg nu de wijn, tomaten en suiker toe. Roer alles goed door en doe de deksel op de pan. Laat dit zo'n 5 a 6 uur sudderen. Kijk af en toe of er nog genoeg water opstaat zodat het niet droogkookt. Voeg water toe indien nodig.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept