Krokante rode uien nestjes

Krokante rode uien nestjes
Krokante rode uien nestjes

Krokante rode uien

Krokante rode uien nestjes is een heerlijk hapje voor bij de borrel. Het is ook weer eens wat anders dan de uienringen die we gewend zijn, al ben ik daar ook gek op. Ik gebruik voor dit recept rode uien, maar je kan natuurlijk net zo goed gele of witte uien gebruiken. De rode ui is wat zoeter en blijft ook knapperiger dan de gele ui. Ik heb geen frituurpan en bak altijd in een gewone pan met arachideolie. Een frituurpan vind ik echt een drama om schoon te maken en op deze manier blijft het vet ook schoon want meestal gooi ik het na 1 tot 2 keer gebruiken weg.

Krokante rode uien nestjes

Course: Laatste berichten
Porties

10

servings

Ingredients

  • 1 grote rode ui

  • 100 gr bloem

  • 1 ei

  • 150 ml water met bubbels

  • 40 gr maizena

  • 1/4 tl chilipoeder

  • 1/2 tl kerriepoeder

  • 1/4 tl paprikapoeder

  • frituurpan of olie om in te frituren

Directions

  • Snij de ui doormidden, snij de helft in ringen en de andere helft grof gesnipperd.
  • Klop het ei los en meng alle droge ingrediënten. Haal echt op het laatste het water met bubbels uit de koelkast het is belangrijk dat het zo koud mogelijk blijft. Je kan er ook altijd nog ijsblokjes aan toevoegen. Hoe kouder het mengsel hoe krokanter ze uien nestjes worden.
  • Meng de droge ingrediënten eerst met het water en dan met het ei. Laat de olie warm worden. Voeg de uien toe aan het tempura mengsel.
  • Haal er met 2 lepels “nestjes” ui en laat een klein beetje uitlekken, zodat je niet een te dikke laag tempura om de uien krijgt. Bak ze voor 2 á 3 minuten per kant. Lekker met chilisaus.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *