Macaroni met gehakt

Macaroni met gehakt
Macaroni met gehakt

Macaroni met gehakt

Dit is een lekker ouderwets gerechtje, wat mijn moeder vroeg al maakte. Alleen deed zij dit dan met een zakje macaroni mix en ik doe het zonder pakjes en zakjes.

Ik wil graag op mijn zoutinname letten en gebruik dus eigenlijk nooit pakjes en zakjes en door veel te experimenteren en gewoon smaken te combineren heb je ook helemaal geen pakjes en zakjes nodig.

Er gaan verse tomaten in en als je nog wat tomaten over heb die eigenlijk niet meer zo lekker zijn om zo te eten kan je deze heel goed in dit gerecht gebruiken. Ik gebruik deze snoepgroente-tomaat Gooi ze dus niet weg, maar maak lekker een pan macaroni.

Andere lekkere pasta met groenten maken wat dacht je van deze pasta.

Macaroni met gehakt

Course: avondeten, Pasta
Servings

3

servings

Het recept is voor 3 personen, maar met niet hele grote eters kan je hier ook met 4 van eten.

Ingredients

  • Macaroni

  • 1 courgette

  • 1 ui

  • bakje champignons

  • 250 gr snoeptomaatjes (of 3 grote tomaten)

  • 1 teen knoflook

  • 1 el tomatenketchup

  • 1 tl paprikapoeder

  • geraspte kaas

  • peper en zout

Directions

  • Kook de macaroni volgens de verpakking.
  • Snij de ui en knoflook fijn, de courgette en champignons in plakjes en de tomaatjes door midden.
  • Bak de de ui glazig in wat boter, voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de tomaatjes toe en zet op zachtjes vuur met de deksel op de pan. Laat de tomaatjes voor 10 minuten pruttelen zodat ze helemaal fijn koken. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg champignons en courgette, tomatenketchup, paprikapoeder, peper en zout toe. Bak alles nog even 10 minuten op zacht door. Roer de macaroni erdoor en verwarm alles goe door. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Lekker met augurkjes en geraspte kaas.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *