Mini ham kaassoufflés

Mini ham kaassouffle
Mini ham kaassouffle

Mini ham kaassoufflés

Deze mini ham kaassoufflés vind ik leuk om te maken in het weekend als er visite komt en ik een zelfgemaakt hapje ook tafel kan zetten. Dit is geen moeilijk hapje om te maken en het is altijd lekker. Vroeger was dit met stip mijn favoriete snack. Er waren wel wat een waar de soufflé aan moest voldoen en dat was de knapperige buitenkant. Nu zul je denken geen knapperige buitenkant, geloof me het gebeurt. Dan is het een soort van slappe hap en dat wil je niet. Of het nu aan de manier van frituren of soufflé ligt, geen idee. Geloof me deze zijn knapperig, pittig door de kaas en het schaaltje is zomaar leeg want iedereen vind ze lekker.

Mini ham kaassoufflés

Servings

16

servings

Ingredients

  • 4 plakjes bladerdeeg

  • 4 plakjes ham in stukjes

  • 100 gram gerapte mozarella

  • 50 gr oude kaas

  • 1 ei losgeklopt

  • 100 gr paneermeel

  • Arachide-olie (om de soufflés in te bakken)

Directions

  • Laat de bladerdeeg 10 minuten ontdooien en snij in 4 gelijke vierkantjes.
  • Meng de kaas en de ham. Leg een beetje van het mengsel op de bladerdeeg en druk de randen dicht met een vork. Gebruik niet teveel van het mengsel zodat alles er goed inpast.
  • Haal de ham kaassoufflés door het ei en paneermeel.
  • Frituur de ham kaassoufflés op 180 graden voor 4 á 5 minuten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *