Orzo met garnalen spinazie en doperwten

Orzo
Orzo is een veelzijdige en gemakkelijk te bereiden graansoort die sterk lijkt op risotto, maar sneller klaar is en eenvoudiger te bereiden. Hoewel het eruitziet als een rijstkorrel, behoort orzo tot de pastafamilie. Deze kleine pasta kan worden gebruikt in salades, soepen of zoals ik doe, om een heerlijke en gezonde maaltijd te bereiden.

Hoe bereid je orzo?
Orzo is een eenvoudig te bereiden pasta die snel op tafel staat. In tegenstelling tot risotto hoef je niet constant te roeren, waardoor dit recept super makkelijk is. Hier is hoe je het maakt:
Orzo met garnalen spinazie en doperwten is dan ook super makkelijk en staat snel op tafel. Je pelt de garnalen, ik koop ze ongepeld, maar het darmkanaal is er wel al uit gehaald. Dan bak je de garnalen met de kruiden en haal je ze uit de pan.
Voeg de ui, knoflook toe en bak glazig. Voeg de orzo toe en bak deze even mee. Dan gaat er water bij en een bouillonblokje. Gebruik een bouillonblokje zonder zout zo kan je zelf de hoeveelheid zout naar smaak toevoegen. Deksel op de pan en laat het rustig pruttelen. Voeg na ongeveer 6 minuten de dopererwten toe en weer na 6 minuten is het klaar. Roer de spinazie erdoor, deze slinkt vanzelf. Een lepel creme fraiche om het geheel wat romiger te maken. Dan gaan de garnalen er weer bij en serveer je het na een paar minuten.
Dit recept biedt een smakelijke combinatie van texturen en smaken. Probeer het nu en ontdek zelf de eenvoud en heerlijkheid van dit gerecht. Eet smakelijk!
Orzo met garnalen, spinazie en doperwten
Ingredients
- 1 el neutrale olie ik gebruik arachideolie
- 250 gr garnalen gepeld
- ¼ tl paprikapoeder
- ¼ tl cayennepeper
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 100 gr orzo
- 275 ml water
- 1 blokje kipbouillon zonder zout
- 100 gr doperwten
- 125 gr spinazie
- 1 el creme fraiche
- peper en zout
Instructions
- Verhit wat neutrale olie in een pan. Bak de garnalen met peper, zout, paprikapoeder en cayennepoeder 3 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en zet ze even opzij.
- In dezelfde pan, bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de orzo toe en bak het even mee. Voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe Laat het geheel zachtjes 6 minuten koken. Voeg na deze 6 minuten de doperwten toe. Laat nog ongeveer 6 minuten koken totdat de orzo gaar is.
- Roer dan de spinazie erdoor. De spinazie zal vanzelf slinken. Voeg de gebakken garnalen weer toe aan de pan en roer de crème fraîche erdoor. Laat het gerecht nog even sudderen tot alles goed is doorwarmd.