Pulled turkey

Pulled turkey
Pulled turkey

Pulled turkey

Een kalkoen is al gauw voor zo’n 10 personen, als je dan een kerstdiner heb met 6 personen dan blijft er natuurlijk kalkoen over. Je maakt er natuurlijk ook allerlei bijgerechten bij dus er blijft vaak veel vlees over. Deze kalkoen was zo heerlijk dat we daar natuurlijk iets mee gaan maken. Ik vind persoonlijk de borst met een lekkere jus het lekkerst bij het kerstdiner. Met de poten heb ik dan ook deze heerlijke pulled turkey gemaakt. Dit is zo mals en zacht vlees geworden dit wil je gewoon proberen. Het moet even opstaan, maar dit zet je zachtjes en je hebt er verder weinig omkijken naar. Heerlijk op een broodje op tweede kerstdag bij de brunch of lunch. Eet je het niet gelijk op vries het dan in voor een ander moment.

Pulled turkey

Course: Laatste berichten
Porties

4

Ingredients

  • 2 kalkoenpoten

  • 1 sjalot

  • 1 el witte wijnazijn

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 1l knoflookpoeder

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • 3 el chilisaus

  • 1/2 tl chilipoeder

  • 1 el mosterd

  • 1 el ketjap manis

  • Little gem

  • Tomaat

  • 4 broodjes

Directions

  • Haal het vel van de poten en snij dit heel fijn. Snij de sjalot fijn. Haal het vlees van de poten en zet even weg. Bak het vel totdat het krokant is en voeg dan de sjalot toe en laat het zacht worden.
  • Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak mee.
  • Voeg het vlees toe.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en roer om. Doe de deksel op de pan en laat 1 1/2 uur zachtjes stoven. De kalkoen was al gaar, maar het moet goed uit elkaar vallen. Als de poten kleiner zijn en er dus wat minder vlees aanzit is het sneller klaar. Kijk dan ook na een uurtje hoever het is. Als je het met 2 vorken goed uit elkaar kan halen is het gaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *