Runderrollade uit de oven met jus

Runderrollade uit de oven met jus

Runderrollade uit de oven met jus

Niks makkelijke dan een lekker stuk vlees uit de oven. Je heb er geen omkijken naar als je er maar een thermometer in steekt. Hier stel je de juiste kerntemperatuur op in en een kind kan de was doen. Vaak gaat de thermometer piepen en dan weet je dat je vlees klaar is.

Runderrollade met jus

Ik stel de thermometer in op 60 graden. Nu kan het zijn dat jij liever een wat meer doorgebakken rollade wil of juist niet. Op 57 graden is de rollade wat rauwer en op 63 graden zal de rollade helemaal doorbakken zijn. Runderrollade kan wel gauw droog worden dus ik zou zeker niet voor een hogere kerntemperatuur gaan.

De rollade leg ik op een rekje met daaronder en bak zodat alle sappen die uit de rollade komen tijdens het garen je op kan vangen. Hier maak je later dan weer de jus van.

Ook een lekker recept uit de oven beenham uit de oven.

Runderrollade met jus

Runderrollade uit de oven met jus

Gezelligerecepten
Runderrollade uit de oven met jus
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 runderrollade
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 25 gr bloem
  • 30 gr roomboter
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 40 ml ahornsiroop
  • 1 el witte wijn azijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Haal de rollade voor dat je deze gaat bereiden een half uur uit de oven.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Braad de runderrollade aan in een pan. Zorg dat de rollade goed bruin is dat komt de smaak echt ten goede.
  • Plaats de rollade op het rek en zet met de thermometer op 60 graden in de oven. Het ligt aan het gewicht hoe lang dit duurt. Zo'n half uur per 500 gram.
  • Als de rollade klaar is haal je hem uit de oven en dek hem af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Ondertussen maken we dan de jus. Fruit de sjalot aan, voeg de bloem toe en bak mee. Voeg in kleine beetjes het water toe zodat je geen klontjes krijg. Als het water goed is opgenomen en gemengd kan je de rest van de ingrediënten toevoegen. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Breng op smaak met de peper en zout.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept