Snijbonen ovenschotel

Ovenschotel
Een ovenschotel is eigenlijk altijd wel lekker en zeker handig als je laat thuis bent. Je kan dit van tevoren klaar maken en je hoeft het alleen even in de oven te zetten.
Deze snijbonen ovenschotel is echt een gerecht waar ik van hou. het is eigenlijk gewoon aardappelen, groenten en vlees, maar dan in een ander jasje. Ik gebruik krieltjes maar je kan ook gewoon vastkokende aardappelen gebruiken dat maakt voor het gerecht niks uit.

Ook lekker rode kool ovenschotel met gehakt
Snijbonen ovenschotel
Porties: 2
Ingrediënten
- 300 gr snijbonen
- 4 middelgrote aardappelen of 750 gr krieltjes
- 250 gr gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 100 gr oude kaas
Instructies
- Schil de aardappels en kook deze net niet helemaal gaar. Ze garen straks verder in de oven.
- Snij de snijbonen en kook deze even voor een minuut of 10.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rul het gehakt en voeg alle kruiden en de ui toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak dit allemaal nog even 5 minuten aan
- Meng de snijbonen met het gehaktmengsel en doe dit in een ovenschaal.
- Snij schijfjes van de aardappels en leg deze op het gehaktmengsel.
- Strooi de kaas erover.
- Zet in een voorverwarmde oven voor 25 minuten op 200 graden