Sterbrood met camembert

Sterbrood met camembert

Sterbrood met camembert

Ja hoor het is weer bijna kerst dus dan gaan we weer lekkere recepten bedenken. Dit sterbrood is leuk bij de kerstborrel of kerstbrunch. Warme camembert is echt zo zalig en de knoflook die je erin meebakt geeft een heerlijk smaak af. Je kan ze eruit halen en op je broodje smeren en dan lekker dopen in de camembert. De toppings op de broodjes kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wil je liever pompoenpitten, dan doe je die er op. Dat is het fijne aan zelf brood maken.

Sterbrood met camembert
Sterbrood met camembert

Sterbrood met camembert

Course: Laatste berichten
Porties

1

Ingredients

  • Bruine bolletjes
  • 100 gr volkoren speltmeel

  • 40 gr tarwebloem

  • 85 gr lauw water

  • 1 el olie

  • 3 gr gedroogde gist

  • 2 gr zout

  • Witte bolletjes
  • 100 gr patentbloem

  • 60 gr amerikaans patentbloem

  • 3 gr gedroogde gist

  • 2 gr zout

  • 100 ml water

  • Extra nodig
  • 1 camembert

  • zonnebloempitten

  • 3 tenen knoflook zonder velletje

  • maanzaad

  • sesamzaad

  • tapas bakje voor de camembert

  • 1 ei losgeklopt

Directions

  • Meng de ingrediënten voor de bruine bolletjes en kneed tot een soepel deeg. Doe dit ook met de ingrediënten voor de witte bolletjes. Laat ze allebei voor minimaal 1 uur rijzen (afgedekt) totdat het deeg verdubbeld is.
  • Draai er mooie gelijkmatige bolletjes van. Weeg ze eventueel met een weegschaal. Doe de camembert in het tapasbakje en steek de knoflook erin. Zet dit alvast op de bakplaat. Leg de bolletjes brood in stervorm eromheen. Bestrijk met het ei en gooi er de zaadjes op. Laat dit weer onder een doek 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak het brood voor 15 a 20 minuten af. Haal de bovenkant van de camembert en doop hier het brood is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *