Visstoofpotje met kabeljauw

Vis eten vind ik soms moeilijk. Het is gezond en een goede variatie op het avondeten. Ik ben er ook echt gek op, maar eet het te weinig. Eigenlijk alleen als we uit eten zijn, Dit wil ik heel graag veranderen en daarom hoop ik binnenkort ook zeker meer recepten hiermee te delen. Zeker nu in de zomer is het heerlijk licht en vaak ook snel te maken. Dit recept is ook heel goed van te voren klaar te maken.

Dagje naar het strand, maar wel zelf thuis eten dan is dit een ideaal gerecht.
Kabeljauw
Ik maak dit visstoofpotje met kabeljauw, maar kan natuurlijk net zo goed met zalm of een andere vis. Kijk op de viswijzer welke vis een goede vis is.
Ander lekker recept met kabeljauw.

Visstoofpotje met kabeljauw
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 100 gr wortel
- 100 gr doperwten uit de diepvries
- 2 el mosterd
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kerriepoeder
- 100 ml witte wijn
- 250 gr kriel of een vastkokende aardappel
- 2 takjes dille
- sap van een ½ citroen
- 250 ml kookroom
- 300 gr kabeljauw
- peper
- zout
Instructies
- Snij de wortel in plakjes, kabeljauw in grove stukken en kriel doormidden. Snipper de ui.
- Doe wat boter in de pan en als deze gesmolten is kan je de ui aanfruiten. Voeg na 3 minuten de wortel en doperwten toe. Bak dit een minuut of 3 mee. Voeg de mosterd cayenne en kerrie toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn.
- Voeg nu de krieltjes, dille, sap van citroen en kookroom toe. Laat dit voor 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de kabeljauw toe en laat nog ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de kabeljauw gaar is. laat het niet te lang op staan dan kookt de kabeljauw helemaal stuk en dan proef je hem bijna niet. Breng op smaak met peper en zout