Warme groentesalade

Warme groentesalade
Deze warme groentesalade kost niet veel tijd want de oven doet het werk. Voor mij zijn spruitjes, boerenkool en spitskool echte winterse groenten. Nou is boerenkool niet mijn favoriet en ik zal nooit een boerenkool stamppot eten. Maar op deze manier lust ik het tot mijn verbazing wel.
Winterse gerechten
Als ik aan winterse gerechten denk dan is het al gauw stampot. Een lekkere zuurkoolstamppot of hutspot heerlijk allemaal, maar je wilt ook weleens een ander gerecht. Dit gerecht zit boordevol groenten en je hoeft er geen aardappelen bij te eten, zodat je lekker veel groenten op kan. Alles op de bakplaat, feta en gehakte noten erop en 20 minuten in de oven. Ondertussen maak je de dressing en die hoeft er dan alleen nog even over. Je zal zien dat ga je zeker vaker eten.
Ik doe er lekker spek op, maar dit hoeft natuurlijk niet.
Warme groentesalade met spek en feta
Ingrediënten
- 200 gr spruiten (schoongemaakt en doormidden gesneden)
- 100 gr boerenkool
- ¼ spitskool (gesneden)
- 100 gr feta
- 100 gr ontbijtspek
- 50 gr amandelen
Dressing
- ½ el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie
- 2 tl suiker
- 1 bosui
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de amandelen grof.
- Doe de boerenkool, spruitjes en spitskool op de bakplaat. Verdeel de feta en amandelen erover. Voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de plakjes spek hierop. Doe voor 10 minuten in de oven. Roer de groeten om en doe vervolgens nog 10 minuten in de oven. Hou in de gaten als de groenten gaar zijn kan het uit de oven.
- Meng ondertussen alles voor de dressing. Begin met de zuren, azijn en mosterd, zo mengt alles beter.
- Doe alles op een schaal en verdeel de dressing erover.