Verwarm de oven voor op 190 graden
Bak de pancetta krokant. Laat afkoelen en snij in stukken.
Haal het steeltje en de donkere rand uit de Portobello. Zo kan je hem goed vullen.
Rasp 1 teen knofllook en meng met de olijfolie en fijngesneden basilicum. Smeer hier de Portobello mee in. Doe hier wat van de pancetta op. Bewaar nog wat voor later op de Portobello .Snij de cherrytomaatjes in vieren en verdeel over de Portobello. Strooi hier wat peper en zout over. Snij de mozzarella in stukjes en verdeel over de tomaat. Smeer hier nog wat van het oliemengsel op. Doe ze voor 15 minuten in de oven.
Ondertussen maken we de tomatensaus. Doe de passata in een pannetje, voeg de gedroogde oregano, 1 teen geraspte knoflook, peper en zout toe. Laat dit zachtjes pruttelen totdat de Portobello's klaar zijn.
Doe tomatensaus op een bordje, zet hier de Portobello op en top af met de pancetta.