Ga terug

Havermoutkoekjes

Voorbereidingstijd40 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd55 min
Gang: Tussendoortje
Porties: 12 koeken

Ingrediënten

  • 125 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr licht bruine bastaardsuiker
  • 1 ei
  • 100 gr fijn havermout
  • 100 gr bloem
  • ½ tl kaneel
  • 1 vanillepeul

Instructies

  • Meng suiker en boter totdat het luchtig is.
  • Klop het ei erdoor. Zet de mixer niet te hard anders kan het gaan schiften. Als het ei goed is opgenomen kunnen de rest van de ingrediënten erbij. Maak het plat en dek af met plastic folie. Leg voor een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onderwarmte.
  • Haal uit de koelkast en rol het met de deegroller in de gewenste dikte . Ik maak de koeken vrij dun, maar hoe dikker je ze maakt hoe zachter ze aan de binnenkant zijn. Maak ze zoals jij je lekker vind. Druk er met een koekjes steker koekjes uit. Heb je nou geen koekjes steker kan je ook heel goed een glas gebruiken. Bak ze in 15 minuten gaar.