Ga terug

Kip harissa met pastinaakpuree

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten (drumstick)
  • 3 el harissa (pittig)
  • 1 el ketjap manis (eventueel zonder zout)
  • ½ limoen (sap)
  • ½ blikje kokosmelk
  • 1 pastinaak
  • 3 aardappelen (zelfde gewicht als de pastinaak)
  • 2 el melk
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden

Instructies

  • Doe wat boter in de pan en bak hierin de kippenpoten bruin. Meng ondertussen de harissa, ketjap en limoen.
  • Schil de aardappelen en de pastinaak en snij in gelijk stukken. Dit kan bij elkaar in 1 pan. Kook in 20 minuten met wat zout gaar.
  • Voeg nu de ui en de knoflook toe. Laat even meebakken.
  • Nu kan het harissa mengsel erbij en een half blikje kokosmelk. Laat dit nog 20 minuten pruttelen totdat de kippenpoten goed gaar zijn.
  • Giet na 20 minuten de aardappelen en pastinaak af. Stamp dit met wat peper en de melk. Lekker om wat van de saus over de puree heen te doen.