Ga terug

Kippendijen met savooiekool en noodles

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 2 bosui in ringen
  • noodles voor 4 personen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el rijstazijn
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sweet chilisaus
  • 1 limoen sap
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 savooiekool fijn gesneden

Instructies

  • Bak de kippendijen in olie aan. Zorg dat ze een lichtbruine kleur krijgen dit komt de smaak echt ten goede. Zet hierna het vuur lager en voeg de rode peper, 1 bosui en knoflook toe. Laat 2 minuten meebakken.
  • Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving.
  • Meng ahornsiroop, rijstazijn, sojasaus, sweet chilisaus, limoensap, gemberpoeder en de chilivlokken. Voeg toe aan de kippendijen. Bak dit 5 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat sudderen.
  • Bak de savooiekool met wat peper en zout. Doe dit ongeveer 5 minuten je ziet het vanzelf slinken en dan is het gaar.
  • Doe wat van de noodles op een bord, savooiekool en kip erbij. Lekker wat van de saus ervoer. Garneer met de bosui.