Ga terug

Krokante garnalen

Bereidingstijd6 min
Gang: Borrelhapje
Porties: 10

Ingrediënten

  • 10 garnalen
  • 2 el bloem
  • 75 gr panko
  • 1 ei losgeklopt
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl piri piri
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ zout
  • ¼ peper
  • arachideolie

Saus

  • 2 el mayonaise
  • ½ tl srirache
  • ¼ sap citroen

Instructies

  • Pel de garnalen. Zet 3 kommen of broodjes klaar en doe daar de bloem, panko en losgeklopt ei op. Meng door de bloem de paprikapoeder, piri piri, knoflookpoeder, peper en zout.
  • Haal de garnalen door de bloem, ei en panko.
  • Verwarm in een koekenpan een laag van ongeveer 1 cm arachideolie. Laat de olie niet te heet worden 180 graden is prima. Bak hierin de garnalen 3 minuten per kant.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer erbij.