Meng het gehakt met de rode peper, knoflook, sjalot, ketjap manis, 1 tl sambal, chilipoeder, mosterd, paneermeel, peper en zout. Draai er 6 ballen van. Braad deze aan in een braadpan met wat olie en boter. Als er kleur op zit, zet dan het vuur lager en laat sudderen.
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Doe de pindakaas in een steel/sauspan met de melk en meng. Eenmaal goed gemengd kan de sojasaus, kerriepoeder en sambal erbij. Laat dit even 2 minuten sudderen en voeg dan de kokosmelk toe. Voeg toe aan de gehaktballetjes en laat dit zachtjes sudderen totdat je het gaat eten.
Bak de spitskool in een koekenpan in 5 minuten zacht.
Serveer met de rijst, spitskool en gehaktballetjes met de lekkere saus. Je kan het eventueel garneren met wat pinda's en bosui.