Ga terug

Gehaktballen met pindasaus

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd45 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gr kipgehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el ketjap manis
  • ¼ tl chilipoeder
  • 1 tl mosterd
  • 2 el paneermeel
  • 1 el boter
  • 2 el olie
  • 6 el pindakaas
  • 100 ml melk
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl sambal
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ spitskool gesneden
  • rijst voor 2 personen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Meng het gehakt met de rode peper, knoflook, sjalot, ketjap manis, 1 tl sambal, chilipoeder, mosterd, paneermeel, peper en zout. Draai er 6 ballen van. Braad deze aan in een braadpan met wat olie en boter. Als er kleur op zit, zet dan het vuur lager en laat sudderen.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Doe de pindakaas in een steel/sauspan met de melk en meng. Eenmaal goed gemengd kan de sojasaus, kerriepoeder en sambal erbij. Laat dit even 2 minuten sudderen en voeg dan de kokosmelk toe. Voeg toe aan de gehaktballetjes en laat dit zachtjes sudderen totdat je het gaat eten.
  • Bak de spitskool in een koekenpan in 5 minuten zacht.
  • Serveer met de rijst, spitskool en gehaktballetjes met de lekkere saus. Je kan het eventueel garneren met wat pinda's en bosui.