Ga terug

Bruine bonensoep

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd1 uur 40 min
Totale tijd2 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 200 gr schouderkarbonade
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 potten bruine bonen (van 365 gr) zonder zout
  • 1 prei in halve ringen
  • ¼ knolselderij in blokjes
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 rookworst in plakjes

Instructies

  • Breng 2 liter water aan de kook en doe hier de schouderkarbonade, laurierblaadjes, kruidnagels en 1 pot bruine bonen bij. Zet het vuur lager en laat zachtjes pruttelen.
  • Snij ondertussen de groenten. Bak de ui glazig als deze glazig is bak dan de tomatenpuree even mee en zet apart.
  • Haal na ongeveer 45 minuten de karbonade eruit en laat even afkoelen. Haal ook het laurierblad en kruidnagels eruit. Haal de staafmixer erdoor. Het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Voeg nu het andere potje bruine bonen, prei, knolselderij, winterpeen, het uimengsel en bouillonblokjes toe. Sterk de karbonade uit elkaar in stukjes en voeg dit ook toe.
  • Voeg na een half uurtje de rookworst toe en laat dan nog 20 minuten zachtjes pruttelen.