Ga terug

Gebakken feta - saganaki

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: lunch, Salade
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 stuk feta 200 gr
  • 1 ei losgeklopt
  • 5 el bloem
  • 1 zak gemengde salade
  • 10 snoeptomaatjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 el granaatappelpitten
  • arachideolie of andere neutrale olie
  • honing

Dressing

  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olie
  • 1 el ahornsiroop
  • ½ teen knoflook geraspt
  • peper naar smaak

Instructies

  • Snij de feta schuin en tweeën. Haal door het ei en dan door de bloem en herhaal dit.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing. Meng dit met de sla en verdeel dit alvast over een bord. Leg de tomaatjes, ui en granaatappel erop.
  • Doe de olie in een koekenpan, zorg dat er echt een laagje olie inzit. Bak hierin de feta aan elke kant totdat deze goudbruin ziet. Leg op de salade. Giet de honing over de feta en eet smakelijk.