Ga terug

Broodje hamburger zelfgemaakt

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Porties: 2

Ingrediënten

Hamburger maken

  • 250 gr gehakt (half om half)
  • ¼ geschaafde rode ui
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 tl ketchup
  • 1 ei
  • ¼ tl paprikapoeder
  • 4 el paneermeel
  • peper
  • zout

Hamburger saus

  • 3 el mayonaise
  • el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl azijn
  • 1 fijngesneden augurk
  • 1 tl suiker

Wat je nog meer nodig heb

  • 2 hamburger broodjes
  • 50 gr ontbijtspek
  • ½ rode ui
  • sla

Instructies

  • Meng de mayonaise, ketchup, mosterd, azijn, suiker en augurk in een pannetje. Laat dit even zachtjes door pruttelen en zet in de koelkast zodat de saus kan afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de hamburger. Maak er een bal van en druk plat. Bak de hamburgers in een grillpan , zo'n 10 minuten per kant. Snij de broodjes door en bak deze ook even aan in de grillpan. Dan krijgen ze een lekker krokant korstje.
  • Bak ondertussen de ontbijtspek in een koekenpan.
  • Beleg het broodjes met sla, rode ui, hamburger, saus en dan de ontbijtspek erop.
  • Eet smakelijk.