Doe de tomatenblokjes met de oregano, peper en zout in een steelpannetje en laat dit een half uurtje zachtjes sudderen.
Snipper de ui en de knoflook en bak deze even aan in een koekenpan. Doe de helft hiervan bij de tomatenblokjes. De andere helft laat je in de koekenpan. Bak de spinazie hierbij. Als de spinazie geslonken is, is het gaar en kan het uit de pan. Druk het door een zeef om eventueel overtollig vocht eruit te halen. Snij de spinazie een paar keer door met een mes. Dat is makkelijke om het straks in de cannelloni te krijgen. Doe het in een kom en roer er de ricotta, parmezaanse kaas, nootmuskaat, sap van ½ citroen, peper en zout door.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ik doe alles in een spuitzak, ,maar heb je deze niet gebruik dan een lepel. Spuit de cannelloni vol met het spinazie - ricotta mengsel. Leg het in een ovenschaal. Schenk er de tomatensaus over. Snij de mozzarella in plakjes en leg deze er bovenop.
Zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.