Ga terug

Bulgursalade met garnalen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Servings: 2

Ingrediënten

  • 100 gr bulgur
  • 100 gr doperwten
  • 10 garnalen
  • 1 rode ui in ringen
  • ¼ tl chilipoeder
  • 7 cherry tomaatjes in kwarten
  • 100 gr feta
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Plaats de bulgur in een kom en giet er 150 ml kokend water overheen. Bedek met een bord of deksel.
  • Terwijl de bulgur rust, kook je de doperwten gedurende 8 minuten.
  • Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak daarin de garnalen. Voeg na 5 minuten de rode ui toe en bak deze mee. Breng op smaak met chilipoeder en eventueel wat peper en zout.
  • Roer de bulgur los met een vork. Voeg de gekookte doperwten, cherrytomaatjes, verkruimelde feta en sappige granaatappelpitjes toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Schep de smaakvolle bulgursalade op een bord en leg de gebakken garnalen er bovenop. Garneer met verse muntblaadjes voor een verfrissende finishing touch.