Ga terug

Butter chicken met naan

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 400 gr kippendijen
  • 2 el yoghurt
  • 2 el garam masala
  • 3 knoflooktenen gesnipperd
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl zout
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl kaneel
  • 1 blik tomaten pulp ik gebruik die van Mutti
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 tl sambal

Instructies

  • Snij in kip in grove stukken van ongeveer 3 x 3. Mang dit dan met de yoghurt, garam masala, 2 tenen knoflook, citroen en zout.
  • Fruit onder tussen de ui in een braadpan, voeg na 3 minuten de knoflook, paprikapoeder en kaneel toe. Bak dit even aan voor ongeveer 2 minuten. Doe nu de tomatenpulp en creme fraiche erbij. Als dit warm is mag de kip erbij. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Ik laat dit 20 minuten sudderen of totdat de kip gaar is. Ik voeg er nu nog een tl sambal aan toe dit hoeft niet. Proef en kijk wat je lekker vind.
  • Lekker met naan en groenten zoals sugar snaps of broccoli.