Ga terug

Caesar salade met kipschnitzel

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: avondeten, Ontbijt, lunch en brunch
Servings: 2

Ingrediënten

Voor de salade

  • 2 baby romaine
  • 2 witte boterhammen of stukjes oud stokbrood voor croutons
  • neutrale olie
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 eieren zachtgekookt
  • aardappelkroketjes optioneel als bijgerecht

Voor de kipschnitzel

  • 2 kipfilet
  • 1 ei
  • 1 tl sambal
  • 5 el paneermeel
  • olie om in te bakken

Voor de dressing

  • 2 el kwark
  • 1 el mayonaise
  • ½ citroen alleen sap
  • 3 ansjovis
  • ½ teen knoflook

Instructies

  • Breng 2 eieren in een pannetje met lauw water aan de kook. Kook ze 4½ minuut voor zachtgekookte eieren. Spoel af met koud water.
  • Snij het brood in kleine blokjes en meng met een beetje neutrale olie. Bak in een pan of oven goudbruin en krokant.
  • Snij de kipfilets in de lengte in zonder helemaal door te snijden. Klap open als een boek en sla plat tussen plasticfolie met een deegroller of pan. Klop 1 ei los met de sambal. Haal de kip door het eimengsel, daarna door het paneermeel. Bak in olie aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Meng kwark, mayonaise. citroensap, ansjovis, geraspte knoflook en parmezaanse kaas tot een gladde dressing.
  • Snij de romaine sla in grove stukken en meng met de dressing.
  • Serveer de sla met de croutons, kip, gekookt ei en wat aardappelkroketjes.