2witte boterhammen of stukjes oud stokbroodvoor croutons
neutrale olie
50grparmezaanse kaasgeraspt
2eierenzachtgekookt
aardappelkroketjesoptioneel als bijgerecht
Voor de kipschnitzel
2kipfilet
1ei
1tlsambal
5elpaneermeel
olie om in te bakken
Voor de dressing
2elkwark
1elmayonaise
½citroenalleen sap
3ansjovis
½teenknoflook
Instructies
Breng 2 eieren in een pannetje met lauw water aan de kook. Kook ze 4½ minuut voor zachtgekookte eieren. Spoel af met koud water.
Snij het brood in kleine blokjes en meng met een beetje neutrale olie. Bak in een pan of oven goudbruin en krokant.
Snij de kipfilets in de lengte in zonder helemaal door te snijden. Klap open als een boek en sla plat tussen plasticfolie met een deegroller of pan. Klop 1 ei los met de sambal. Haal de kip door het eimengsel, daarna door het paneermeel. Bak in olie aan beide kanten goudbruin en gaar.
Meng kwark, mayonaise. citroensap, ansjovis, geraspte knoflook en parmezaanse kaas tot een gladde dressing.
Snij de romaine sla in grove stukken en meng met de dressing.
Serveer de sla met de croutons, kip, gekookt ei en wat aardappelkroketjes.