Ga terug

Garnalen met noedels en haricots verts

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • noedels voor 2 personen
  • 250 gr haricots verts
  • 250 gr garnalen
  • 2 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • ¼ tl cayennepeper
  • ¼ tl gemberpoeder
  • el sojasaus natriumarm
  • el honing
  • 125 gr kokosmelk
  • ½ sap van een limoen
  • ¼ tl peper
  • ¼ tl zout
  • 5 takjes peterselie

Instructies

  • Pel de garnalen indien nodig. Als je ongepelde garnalen hebt gekocht, controleer dan of het darmkanaal al verwijderd is. Je kunt ook voorgepelde garnalen gebruiken als dat je voorkeur heeft.
  • Kook de noedels volgens de verpakking en kook de haricots verts in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Bak de garnalen in wat boter, je ziet ze verkleuren naar roze maar, ze hoeven og niet helemaal gaar te zijn. Voeg nu de knoflook en rode peper toe en bak deze mee. Voeg de cayennepeper en gemberpoeder toe en roer door.
  • Dan gaat de sojasaus, honing, kokosmelk, limoen, peper en zout toe. Bak nog 5 minuten door. Serveer met de noedels, haricots verst en strooi er wat peterselie over.