Ga terug

Kip met noedels, paksoi en peultjes

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Servings: 2

Ingrediënten

  • noedels voor 2 personen
  • 250 gr kippendijen in blokjes
  • 1 ui grof gesneden
  • ½ paksoi
  • 100 gr peultjes
  • 1 tl crispy chili olie
  • 2 el ketjap manis natriumarm
  • 2 el honing
  • 1 el mirin
  • ½ citroen alleen sap
  • 1 teen knoflook geraspt
  • peper

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de blokjes kip gedurende 5 minuten. Voeg dan de gesneden ui toe en bak mee.
  • Terwijl de kip bakt, bereid de saus voor: meng crispy chili olie, ketjap, honing, mirin en het sap van een halve citroen in een schaaltje.
  • Voeg de gesneden paksoi en afgehaalde peultjes toe aan de kip. Rasp de knoflook erboven en breng op smaak met peper. Bak gedurende 5 minuten.
  • Voeg de bereide saus toe aan de pan, samen met de gekookte noedels. Roer alles goed door elkaar zodat de saus de noedels en groenten bedekt.
  • Serveer en geniet van je heerlijke noedelgerecht!