Ga terug

Kipgehakt met pindasaus haricots verts en rijst

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

  • rijst voor 2 personen
  • 250 gr haricots verts
  • 2 el pindakaas met stukjes
  • 1 tl crispy chili olie
  • 150 ml kokosmelk ik gebruik light
  • ½ limoen alleen sap
  • 250 gr kipgehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • peper
  • ½ tl gemberpoeder
  • ¼ tl chilivlokken
  • 100 ml water

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de haricot verts 8 minuten, giet af en spoel na met koud water.
  • Meng in een kommetje de pindakaas, crispy chili olie, kokosmelk en limoensap. Zet apart
  • Bak het kipgehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg peper, gemberpoeder en chilivlokken toe.
  • Voeg de haricots verts toe en 1 el van de saus en het water. Roer dit goed door en laat voor 2 zachtjes minuten inkoken. Voeg daarna de rest van de saus toe en meng.
  • Serveer met de rijst en wat extra crispy chili olie als topping.