Krokante schnitzel met geroosterde spruitjes en aardappels
Voorbereidingstijd25 minutenmin
Bereidingstijd40 minutenmin
Totale tijd1 uuruur5 minutenmin
Gang: avondeten
Servings: 2
Ingrediënten
Krokante kipschnitzel
1kipfilet
1eilosgeklopt
4el panko
½tlcayennepeper
½tlzout
1tluienpoeder
1tlmosterdzaad
5elarachideolie
Sausje voor over de krokante kipschnitzel
3elGriekse yoghurt
1elmayonaise
½citroensap
peper en zout
Geroosterde spruitjes en aardappels
400grkleine spruitjesschoongemaakt
3middelgrotevastkokende aardappels geschild en in grove stukken
1elcrispy chili olie
½tlcayennepeper
¼tlgemberpoeder
1elarachideolie
⅓elsesamolie
1elahornsiroop
1elketjap manisnatriumarm
Instructies
Krokante kipschnitzel
Leg de kipfilet tussen een velletje huishoudfolie en sla deze voorzichtig plat met een vleeshamer, deegroller of de achterkant van een pan.
Doe de panko, cayennepeper, zout, uienpoeder en mosterdzaad bij elkaar en meng.
Haal de kipfilet door de bloem, zorg ervoor dat het volledig bedekt is. Doop het dan in losgeklopt ei en tot slot door de gekruide panko.
Verhit een pan met olie op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilet aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze gaar en knapperig zijn.
Sausje voor over de krokante kipschnitzel
Meng alle ingrediënten.
Geroosterde spruitjes en aardappels
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de aardappels gedurende 10 minuten totdat ze iets zacht zijn.Schud de aardappels lichtjes in de pan om ze een beetje los te maken.
Meng crispy chili olie, cayennepeper, gemberpoeder, arachideolie, sesamolie, ahornsiroop en ketjap manis in een kom.
Verdeel de spruitjes en aardappels gelijkmatig over een bakplaat.Giet de bereide dressing over de spruitjes en aardappels. En meng goed door elkaar.
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en rooster de spruitjes en aardappels 25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.