Ga terug

Krokante schnitzel met geroosterde spruitjes en aardappels

Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediënten

Krokante kipschnitzel

  • 1 kipfilet
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 el panko
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl zout
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 5 el arachideolie

Sausje voor over de krokante kipschnitzel

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • ½ citroen sap
  • peper en zout

Geroosterde spruitjes en aardappels

  • 400 gr kleine spruitjes schoongemaakt
  • 3 middelgrote vastkokende aardappels geschild en in grove stukken
  • 1 el crispy chili olie
  • ½ tl cayennepeper
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1 el arachideolie
  • el sesamolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el ketjap manis natriumarm

Instructies

Krokante kipschnitzel

  • Leg de kipfilet tussen een velletje huishoudfolie en sla deze voorzichtig plat met een vleeshamer, deegroller of de achterkant van een pan.
  • Doe de panko, cayennepeper, zout, uienpoeder en mosterdzaad bij elkaar en meng.
  • Haal de kipfilet door de bloem, zorg ervoor dat het volledig bedekt is. Doop het dan in losgeklopt ei en tot slot door de gekruide panko.
  • Verhit een pan met olie op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilet aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant, tot ze gaar en knapperig zijn.

Sausje voor over de krokante kipschnitzel

  • Meng alle ingrediënten.

Geroosterde spruitjes en aardappels

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de aardappels gedurende 10 minuten totdat ze iets zacht zijn.Schud de aardappels lichtjes in de pan om ze een beetje los te maken.
  • Meng crispy chili olie, cayennepeper, gemberpoeder, arachideolie, sesamolie, ahornsiroop en ketjap manis in een kom.
  • Verdeel de spruitjes en aardappels gelijkmatig over een bakplaat.Giet de bereide dressing over de spruitjes en aardappels. En meng goed door elkaar.
  • Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en rooster de spruitjes en aardappels 25 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.