Ga terug

Spaghetti met garnalen, venkel en citroen

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: avondeten
Servings: 2

Ingrediƫnten

  • spaghetti
  • olijfolie
  • 1 rode peper fijn gesneden
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 2 venkel in halve ringen
  • 1 kip bouillonblokje maggi minder zout
  • 1 citroen alleen sap
  • 225 gr gepelde garnalen
  • 50 ml slagroom
  • verse dille
  • verse peper

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe wat olijfolie in een verwarmde pan en bak hierin de rode peper en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Doe de citroensap erbij. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  • Schuif de groenten wat aan de kant en bak de garnalen in dezelfde pan, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Voeg de slagroom erbij en roer alles door.
  • Giet de spaghetti af en bewaar het kookvocht. Voeg de spaghetti toe aan de pan. Meng alles goed en voeg wat van het kookvocht toe als het te droog is.
  • Serveer direct, gegarneerd met verse dille, peper en olijfolie.