Schil en rasp de zoete aardappel. Plaats de geraspte aardappel in een kom en voeg 2 eieren, cayennepeper, peper en zout toe. Meng goed zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
Kook de eieren naar jouw voorkeur. Voor zachtgekookte eieren, giet voorzichtig warm water over de eieren en zodat het water kookt, kook ze dan ongeveer 4 tot 4,5 minuut, afhankelijk van de grootte van de eieren. In dit recept worden de eieren ongeveer 4 minuten en 15 seconden gekookt.
Snijd de rijpe avocado en de gerookte kip in plakjes.
Verwarm een koekenpan en voeg een ruime hoeveelheid neutrale olie toe, bijvoorbeeld arachideolie. Gebruik een eetlepel om porties van het zoete aardappelmengsel in de pan te scheppen. Druk ze voorzichtig plat met de achterkant van de lepel. Bak de rösti ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de zoete aardappel rösti met het zachtgekookt ei, plakjes rijpe avocado en stukjes gerookte kip. Als je wilt, voeg dan een beetje verse sla toe als garnering.