Ga terug

Asperge ovenschotel

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 200 gr zalm
  • 500 gr witte asperges
  • 1 tl mosterd
  • 1 el creme fraiche
  • el 250 gr bloem
  • 1 el dille
  • 400 ml kippenbouillon gemaakt met een bouillonblokje zonder zout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 300 gr krieltjes

Instructies

  • Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Snijd ze vervolgens in 3 gelijke stukken. Snipper de ui.
  • Smelt 1 eetlepel roomboter in een ovenbestendige pan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg dan de zalm toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de asperges toe en nog eens 1 eetlepel roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Voeg mosterd en crème fraîche toe aan het mengsel in de pan en roer alles door. Voeg vervolgens de bloem toe en bak deze 2 minuten mee om de bloemsmaak te laten verdwijnen. Voeg daarna de dille en de kippenbouillon toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat het mengsel zachtjes pruttelen.
  • Rol het bladerdeeg uit over het mengsel in de pan. Als het deeg te klein is, rol het dan met een deegroller wat uit. Prik gaatjes in het deeg en bestrijk het met ei. Zet de pan in de oven en bak het geheel gedurende 30-40 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Kook ondertussen de overige twee eieren en bak de krieltjes in wat boter.