Ga terug

Aspergesoep

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Soep
Servings: 4
Author: Gezelligerecepten

Ingrediƫnten

  • 500 gr asperges
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 kip bouillonblokje zonder zout
  • 2 el bloem
  • 3 takjes peterselie fijngesneden
  • peper
  • zout
  • 50 gr ham optioneel

Instructies

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes. Bewaar de aspergekopjes apart.
  • Doe de aspergeschillen in een pan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de schillen en bewaar de bouillon. Laat afkoelen.
  • Bak de fijn gesneden sjalot zacht in een beetje boter. Voeg de bloem toe aan de gebakken sjalot en laat het meegaren. Voeg geleidelijk de aspergebouillon toe, terwijl je goed blijft roeren om klontjes te voorkomen. Breng aan de kook.
  • Voeg de helft van de aspergestukjes toe aan de kokende bouillon. Laat 5 minuten koken en pureer dan met een staafmixer. Voeg de rest van de aspergestukjes en de aspergekopjes toe aan de soep en laat nog 10 minuten pruttelen.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep gegarneerd met wat fijngehakte peterselie en eventueel ham.