Aspergesoep

Aspergesoep
Aspergesoep

Aspergesoep

Nu er weer asperges zijn, eet ik die erg graag. Dit is ook zo’n heerlijk soepje. Super makkelijk en snel te maken en lekker bij de lunch. Asperges zijn er maar kort dus lekker van genieten dan maar. op mijn blog vind je ook nog een recept voor gestoomde asperges met ham ei en bearnaisesaus.

Misschien zijn ze daarom ook wel zo populair, gewoon omdat ze niet het hele jaar verkrijgbaar zijn. Ik kreeg van het aspergecentrum deze heerlijke asperges. Maar hou je nou van fietsen, fiets dan eens een aspergeroute in Limburg. Dan kan je gelijk verse asperges kopen en verser dan dat vind je ze nergens.

Aspergesoep
Aspergesoep

Aspergesoep

Gezelligerecepten
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr asperges
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 kip bouillonblokje zonder zout
  • 2 el bloem
  • 3 takjes peterselie fijngesneden
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil de asperges en bewaar de schillen. Snij de asperges in stukjes en bewaar de kopjes apart.
  • Doe de schillen in een pan met 1,5 liter water. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Haal de schillen eruit en bewaar bouillon en laat afkoelen.
  • Bak de sjalot met wat boter zacht. Voeg de bloem toe en laat meegaren. Voeg nu in kleine beetjes de apsergeboullon toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes onstaan. Breng aan de kook en voeg de helft van de asperges stukjes toe. Kook 5 minuten en pureer dan met de staafmixer. Voeg nu de rest van de aspergestukjes en de aspergekopjes toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Serveer met een beetje peterselie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept