Ga terug

Beenham uit de oven

Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht,
Servings: 1

Ingrediënten

  • 1 beenham van ongeveer 7 ons
  • 2 el neutrale olie ik gebruik arachideolie
  • 1 el ketjap manis
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 2 tl bruine suiker
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Doe alle ingrediënten (behalve de ham) in een ovenschaal en meng. Doe de ham erbij en wrijf goed in met de marinade. Dek de ham af en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Dan kan je marinade er goed intrekken. Heb je hier geen tijd voor, laat het dan achterwege de ham smaak dan namelijk ook prima.
  • Doe de thermometer in het dikste stuk van de ham. Als de kerntemperatuur 65 graden is dan is de ham goed. Dit zal ongeveer een uurtje duren.