Ga terug

Bifteki - Griekse gehaktspies

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Servings: 2

Ingrediënten

  • 250 gr half om half gehakt
  • 1 kleine ui
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tak munt
  • 1 teen knoflook
  • tl komijn
  • ¼ tl zout
  • tl peper
  • 1 ei
  • el paneermeel
  • ½ el neutrale olie

Instructies

  • Rasp de kleine ui en teen knoflook en meng ze samen met het gehakt, gedroogde oregano, fijngehakte peterselie en munt, komijn, zout, peper, ei en paneermeel in een kom. Kneed alles goed door elkaar totdat het gehaktmengsel samenhangend is.
  • Vorm het gehaktmengsel om de spiesen. Gebruik hiervoor houten spiesen of vorm de gehaktspiesjes gewoon met je handen.
  • rwarm een grillplaat of gewone pan op middelhoog vuur. Als je een grillpan gebruikt, laat deze dan voorverwarmen.
  • Bestrijk de gehaktspiesjes lichtjes met de neutrale olie om plakken te voorkomen.
  • Bak de spiesjes in de voorverwarmde grillpan of gewone pan. Bak ze ongeveer 8 tot 10 minuten aan elke kant of totdat het gehakt goed gaar is. Zorg ervoor dat het gehakt sappig blijft en niet te droog wordt. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de spiesjes.
  • Haal de gehaktspiesjes uit de pan en ze zijn klaar om te serveren.
  • Serveer de Griekse gehaktspiesjes met zelfgemaakte tzatziki, een verfrissende Griekse salade en warme pita-broodjes voor een heerlijke maaltijd.