Bifteki recept- Grieks gekruid gehakt

Bifteki
Bifteki is een van mijn favoriete gerechten uit de Griekse keuken. Je heb het vast weleens gegeten bij een Grieks restaurant. Je krijgt je daar altijd in een hamburger vorm en soms zijn ze gevuld met feta. Dat is ook zo lekker. Ik heb nu gekozen voor spiesjes en dat vult niet zo makkelijk met feta

Griekse kruiden
De heerlijke Griekse kruiden zoals munt, oregano, ui en komijn daarmee proef je echt de smaken van Griekenland. De ui en de knoflook rasp ik zodat je geen stukken in het gehakt heb. Ik gebruik zelf altijd half om half gehakt. Zo wordt het gehakt niet zo snel droog.
Je serveert er natuurlijk zelfgemaakte tzatziki je kan deze ook kopen in de supermarkt is ook lekker, maar zelf maken is makkelijk en leuk om te doen. En een pita en een lekkere Griekse salade.
Bifteki – Griekse gehaktspies
Ingrediënten
- 250 gr half om half gehakt
- 1 kleine ui
- ½ tl gedroogde oregano
- 2 takjes peterselie
- 1 tak munt
- 1 teen knoflook
- ⅛ tl komijn
- ¼ tl zout
- ⅛ tl peper
- 1 ei
- 2½ el paneermeel
- ½ el neutrale olie
Instructies
- Rasp de ui en de teen knoflook en doe dit met de rest van de ingrediënten in een kom en kneed goed door.
- Kneed het gehakt om een spies. Laat ondertussen de grillplaat alvast warm worden. Je kan ze ook heel goed in een gewone pan bakken. Smeer de spiezen in met wat olie en bak in de grillpan. Zo'n 8 a 10 minuten per kant. Ik wil graag goed gaar gehakt, maar het mag niet droog worden. Kijk dus goed wanneer het gaar is. Dit ligt ook aan de dikte van de spies.
- Lekker met tzatziki, Griekse salade en pita.