Beef teriyaki met noedels en paksoi

Beef teriyaki met noedels en paksoi
Beef teriyaki met noedels en paksoi

Teriyakisaus

Teriyakisaus is een super populaire saus en zo makkelijk om te maken. Deze beef teriyaki met noedels en paksoi is dan ook gegarandeerd een succes.

Wat is de lekkerste teriyakisaus, want er is zoveel keus. Dat is een kwestie van smaak en dat betekent dus gewoon proberen. Heb je natuurlijk helemaal niks aan, maar zo is het nu eenmaal. Je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Het is namelijk water, sojasaus, suiker en verdikkingsmiddel. Maar ik koop een flesje bij de orientalwebshop ik voeg hier zelf nog wat ingredi├źnten aan toe. Bij de supermarkt zijn er ook verschillende soorten te koop, maar kies wat je zelf lekker vindt.

Beef teriyaki met noedels en paksoi
Beef teriyaki met noedels en paksoi

Noedels

Noedels wat moet ik daar nou van zeggen, ik zie soms door de bomen het bos niet want er zijn zoveel soorten noedels. Dan heb ik noedels die ik 3 seconden te lang kook en wat dan dus een grote kleverige boel wordt. Sommige moeten alleen even in heet water, dit is wel supersnel en handig. En dan heb ik het nog niet gehad over de soorten noedels die er allemaal zijn. Ik heb gekozen voor woknoedels en deze zijn erg goed bevallen en dus een aanrader.

Paksoi

Paksoi bestaat voor 96 procent uit water, maar bevat ook superveel vitamines en mineralen en is daardoor een erg gezonde groenten. Er zitten weinig calorie├źn in. De groente zelf is lekker knapperig en je kan er veel kanten mee op. Ga lekker aan de slag met dit wokgerecht beef teriyaki met noedels en paksoi.

Ook een snel en makkelijk wokgerecht:

.

Beef teriyaki met noedels en paksoi

Course: AvondetenDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Bereidingstijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Beef teriyaki met noedels en paksoi

Ingredients

  • 300 gr entrecote

  • 300 gr mini paksoi

  • 8 el teriyaki

  • 2 el donkere sojasaus (heb je dit niet gebruik dan 1 el lichte sojasaus)

  • 2 el sake

  • 2 el sesamzaadjes

  • noedels

Directions

  • Haal het vlees uit de koelkast en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de noedels volgens de verpakking.
  • Meng de teriyaki, sojasaus, sake en sesam.
  • Snij de paksoi in vieren.
  • Bak het vlees rondom bruin. Het mag nog goed rood zijn van binnen want het gaat straks nog even terug in de pan. Haal het vlees uit de pan en zet even weg.
  • Bak nu de paksoi in dezelfde pan. Bak dit 5 minuten. Snij ondertussen het vlees in dunne plakken. Voeg dit na die 5 minuten toe. Voeg nu de saus toe en bak alles nog even 1 minuut door.
  • Noedels op een bord, paksoi en vlees erop. Serveer er lekker wat van de teriyakisaus bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *