Panpizza

Panpizza
Panpizza

Panpizza

Ik kreeg van jamescooke hele mooie pannen. In deze partypan heb ik de pizza gemaakt. Het voordeel van deze pannen is dat ze op alle warmtebronnen kunnen en in de oven. Ik heb de pizza eerst aangebakken op de kookplaat en daarna afgebakken in de oven. Zo krijg je een krokante bodem en een smeuïge topping.

Een panpizza is ook altijd wat dikker dan een gewone pizza, die wil ik namelijk zo dun mogelijk. Dit gaat in een pan en dan is bodem zo krokant en het deeg wordt dan zo fluffy en daar hou ik ook echt van. Het is maar net waar je op het moment trek in heb.

Panpizza

Porties

4

Ingredients

  • 450 gr bloem

  • 300 ml water

  • 7 gr gist

  • 3 gr zout

  • 1 el olijfolie

  • 100 gr salami

  • 5 kastanje champignons

  • jalapeno uit een potje

  • 10 olijven door midden gesneden

  • 150 gr geraspte pizzakaas

  • 150 gr geraspte mozzarella (een zakje en dus geen bol geraspt)

  • 200 gr passata

  • 2 tl gedroogde oregano

  • peper en zout

Directions

  • Meng de bovenste 5 ingrediënten voor het deeg en kneed in de keukenmachine tot een soepel deeg. Als je het deeg uit elkaar probeert te trekken mag het niet breken blijf kneden totdat het niet gelijk breekt. Dit duurt de ene keer langer dan de andere keer.
  • Laat afgedekt een uur rijzen. Haal uit de kom en maak er een bol van en laat afgedekt rijzen voor een half uur.
  • Verwarm intussen de passata en breng op smaak met de oregano en peper en zout. Dit kan afgekoeld op de pizza.
  • Verwarm de oven voor op 270 graden.
  • Duw dan het deeg met je handen uit elkaar tot de maat van je pan.
  • Verwarm de pan voor op je warmtebron. Als de pan warm is doe je er neutrale olie in en dan het pizzadeeg.
  • Smeer de pizza in met de tomatensaus en doe de toppings erop
  • Bak 15 minuten in de oven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *